torsdag 21 juli 2011

ingen borde få lämna blod

Äntligen nya regler för ökad patientsäkerhet vid blodgivning! Nu måste väl socialstyrelsen en gång för alla slopa den diskriminerande "inga-bögar" regeln!

Men nej. Bögarna är fortsatt uteslutna. Eller alltså, de får numera lämna blod, så länge de inte ligger med män. Däremot skärps reglerna för människor som inte lever i tvåsamhet. Har man haft en sexualpartner som inom de senaste 12 månaderna exempelvis har tatuerat sig, piercat sig, genomgått gastroskopi, fått en stickskada eller fått akupunktur, måste man numera också vänta ett år.

Något jag länge funderat över är dock om socialstyrelsen är medveten om att fenomenet otrohet förekommer i nära hälften av alla förhållanden? Det är faktiskt inte bara ett bögfenomen. Så även om jag nu är säker på att min partner vare sig är nygaddad eller har genomgått en gastroskopi, så kan jag ju faktiskt aldrig vara säker på att han/hon inte har varit otrogen mot mig. Kanske med en prostituerad narkotikamissbrukare med HIV-smitta, nyligen hemkommen från en långresa i södra Afrika. Patientsäkerhet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar